Eğitimin Amacı
Bu kursun amacı, öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının dijital öykü hazırlama becerilerini geliştirmektir.
Eğitimin İçeriği
Katılımcılar, dijital araçları kullanarak eğitici öyküler oluşturma konusunda bilgi ve deneyim kazanacak; bu öyküleri öğretim süreçlerinde etkili bir şekilde kullanma yetkinliği edineceklerdir. Böylece ders içeriklerini daha ilgi çekici ve akılda kalıcı hâle getirerek öğrencilerin öğrenme süreçlerini zenginleştirebileceklerdir.
Kursun içeriği kapsamında öncelikle dijital öyküleme ile ilgili genel bilgiler eğitmen tarafından katılımcılarla paylaşılacaktır. Daha sonra eğitmen, katılımcıların dijital öyküleri bir öğrenme aracı olarak öğretim sürecinde nasıl kullanabileceklerine ilişkin örnek uygulamalar yapacak ve dijital öyküleri destekleyecek eğitim materyalleri hazırlayacaktır. Bu amaçla dersin farklı aşamalarında (dikkat çekme aşaması, öğretim aşaması, ölçme ve değerlendirme aşaması) dijital öykülerin kullanımını gerçekleştirecektir. Örnek uygulamaların ardından katılımcılar grup olarak hazırlayacakları dijital öyküleri bir ders planı içerisinde uygulamalı olarak sınıfta sunacak ve çalışmaları eğitmen tarafından proje değerlendirme formunda yer alan kriterlere göre değerlendirilecektir.
Eğitimin Hedef Kitlesi
Bu kurs, dijital öykü oluşturma tekniklerini öğrenmek ve bu becerileri eğitim süreçlerinde kullanmak isteyen öğretmenler ve öğretmen adayları için tasarlanmıştır. Kursun katılımcıları, dijital öyküleme konusunda ön bilgiye sahip olmasalar da temel bilgisayar kullanım becerilerine sahip olmalıdır. Kursun; yaratıcı düşünme, iletişim ve iş birliği becerilerini geliştirmek isteyen, yenilikçi öğretim yöntemlerine açık olan bireyler için faydalı olacağı düşünülmektedir. Öğrencilerin öğrenme deneyimlerini zenginleştirmek ve öğretim materyallerini dijital araçlarla desteklemek isteyen tüm eğitimciler, bu kursun hedef kitlesi içindedir.
Bu kurs, öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının dijital dünyadaki yeniliklere adapte olmalarını sağlayarak, onların mesleki gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.
Kurs programı, aşağıdaki gruplar için uygundur:
1.Öğretmenler:
Her branşta görev yapan ilkokul, ortaokul ve lise öğretmenleri
2.Öğretmen Adayları:
Eğitim fakültelerinin öğretmenlik programlarında öğrenim gören öğretmen adayları,
Mezuniyet sonrası öğretmenlik kariyerine hazırlık yapmak isteyen öğretmen adayları.
Eğitimin Çıktısı
Başarı belgesi, kursun tüm gerekliliklerini başarıyla yerine getiren katılımcılara verilir. Bu belgeyi almak için katılımcıların devamsızlık sürelerinin belirlenen sınırı aşmaması, grup çalışmalarına aktif olarak katılmaları, verilen ödevleri ve görevleri eksiksiz tamamlamaları, kursun sonunda grup olarak bir dijital bir öykü projesi hazırlayıp sunmaları ve proje değerlendirme ölçütlerine göre bu projenin en az %80 başarı ölçütüne uygun olması gerekmektedir.
Katılım belgesi almak için katılımcıların kursun %70'ine düzenli olarak katılmaları, grup olarak bir dijital öykü projesi hazırlayıp sunmaları (proje değerlendirme ölçütlerine göre asgari başarı puanına bakılmayacaktır.) gerekmektedir. Kursun sonunda katılımcılardan grup olarak bir dijital bir öykü projesi hazırlayıp sunmaları istenecektir. Proje değerlendirme ölçütlerine göre en az %80 başarı ölçütüne uygun olan projeler başarılı kabul edilecektir. Proje değerlendirme ölçütlerinin yer aldığı rubrik başvuru formuna eklenecek belgeler arasında sunulacaktır.
Eğitimin Süresi
6 Hafta/Haftada 4 Saat
Eğitmen(ler)i
Doç. Dr. Perihan Gülce ÖZKAYA
Detaylı bilgi ve ön kayıt için
tıklayınız.