Üniversite Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi Vizyon Beyanı
Vizyonumuz: Her yaştan ve her kesimden bireyin, değişimlere ayak uydurarak, bilgi ve becerilerini geliştirerek ve topluma katkıda bulunarak yaşam boyu öğrenmesini teşvik eden ve destekleyen; kaliteli, erişilebilir ve kapsayıcı eğitim programlarıyla ve güçlü ortaklıklarıyla katılımcılarına destekleyici ve yenilikçi bir ortam sağlayan Türkiye'nin lider ve öncü yaşam boyu öğrenme merkezi olmaktır.
Misyonumuz: Merkezimizin temel varlık nedeni, üniversitemizin akademik kaynaklarını ve uzmanlığını toplumsal değişime katkıda bulunmak, bireylerin kişisel ve profesyonel gelişimlerini desteklemek ve teşvik etmek için kullanmaktır. Merkezimiz, güçlü ortaklıklar kurarak geliştirdiği yenilikçi ve ilgi çekici programlarıyla eleştirel düşünmeyi, yaratıcılığı, yenilikçiliği ve yaşam boyu öğrenmeyi teşvik eden ve sürdüren bir kültür oluşturmaya kararlıdır.
Değerlerimiz: Merkezimiz toplum içinde kendisine biçmiş olduğu bu rolleri yerine getirme noktasında temel referanslarını aşağıdaki değerlerinden almaktadır:
* Erişilebilirlik: Her yaştan ve her kesinden bireylerin, yaşam boyu öğrenme fırsatlarına erişebilmesini sağlamak.
* Kapsayıcılık: Her yaştan, geçmişten ve yetenekten bireyi kucaklayan kapsayıcı bir ortam yaratmak.
* Mükemmellik: Yüksek kaliteli programlar ve hizmetler sunmak.
* Yenilikçilik: Yaşam boyu öğrenmeyi teşvik etmek için yeni teknolojileri ve pedagojileri kullanmak.
* İş Birliği: Sivil toplum kuruluşları, işletmeler ve diğer eğitim kurumlarıyla iş birliği yapmak.
* Sürdürülebilirlik: Uzun vadeli bir yaşam boyu öğrenme merkezi olmak.