Yaşamın Kritik Yılları ve Bağlanma

Hedef Kitle:
Öğretmen adayları, öğretmenler ve ebeveynler
Kurs Süresi: 4 saat
Kurs Sorumlusu: Doç. Dr. Seda ATA
Kurs İçeriği:
Erken çocukluk dönemi (0-8 yaş) yaşamın kritik yılları olarak tanımlanmaktadır. Bu tanım, çocuğun doğumuyla birlikte başlayan gelişimindeki hız ve düzeyin, çocuğa sunulan çevresel faktörlerle (duyarlı ve destekleyici ebeveyn ve öğretmenler) olan ilişkisini raporlaştıran araştırma sonuçlarına dayanmaktadır. Günümüz eğitim anlayışında çocukların hayatında duyarlı ve destekleyici yetişkinlerin sadece anne babalarla sınırlı olması gerektiği görüşü geçerliliğini kaybetmiştir. Bu bağlamda eğitimcilerin de çocukların duygusal olgunluğa ve becerilere sahip olmasında çok önemli işlevlere sahip oldukları bilinmektedir. Bu eğitimle birlikte öğretmen adayları, öğretmenler ve ebeveynlerin çocuklarla olan ilişkilerini destekleyici ve duyarlı bir şekilde sürdürebilmeleri için bağlanma kuramı temelinde yaklaşım ve öneriler sunulacaktır.

1.Bağlanma Nedir? (1 saat)
Bağlanma Kuramı- Bağlanmanın beşikten mezara kadar devam eden yapısı ve bireyin hayatındaki temel işlevleri
2. Çocuklarda Duygusal Emniyet Nasıl Desteklenir? (1 saat)
Çocukların güvenli bağlanma örüntüsüne sahip olmasında duygusal emniyetin önemi ve duygusal emniyetin desteklenmesine ilişkin öneriler
Güven Üssü
Güvenli Sığınak
3.Yetişkinlerde (Ebeveynler ve eğitimciler) Bağlanma Temelli Öz Değerlendirme (1 saat)
Ebeveyn ve eğitimcilerin çocuklarla sağlıklı ilişkilerini geliştirmelerinde duyarlı ve cevaplayıcılık düzeylerini nasıl tahmin edebilirler?
Yetişkinlerin kendilerine sormaları gerek sorular ve kendi davranışlarını izlenmesi ve değerlendirebilmesi
Duyarlı ve destekleyici ebeveyn= güvenli bağlanan çocuk
Duyarlı ve destekleyici öğretmen=güvenli bağlanan çocuk

BAŞVURU YÖNTEMİ
Başvuru için aşağıda belirtilen Başvuru Formunun doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Formu için tıklayınız

EĞİTİM ÜCRETİ
KDV DAHİL 300 TL

HESAP NUMARASI:
Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü
Ziraat Bankası Muğla Şubesi
Şube Kodu: 0201
Hesap No: 35758442  5004
IBAN No: TR54 0001 0002 0135 7584 4250 04

Kurs ücretini Ziraat Bankası ATM'lerinden de yatırabilirsiniz.

Not: Yeterli sayıda başvuru sağlandığı taktirde yukarıda belirtilen tarihler arasında eğitimimiz gerçekleşecektir. Ayrıca,  öğrencilerimizin öğle yemekleri ve ara öğünleri de Üniversitemiz tarafından karşılanacaktır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yaşamboyu Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Tel: 0252 211 30 58   Fax: 0252 211 31 57 e-mail : aslisakal@mu.edu.tr web sitesi:  muyom.mu.edu.tr

İ

Son Güncelleme Tarihi : 21.02.2022 13:13 Okunma Sayısı : 1246